Lastetoetuste reform rakendub järgmise aasta juulist pooles mahus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsuserakondade töörühmas eile saavutatud kokkuleppe kohaselt rakendub lastetoetuste reform järgmise aasta 1. juulist pooles mahus.

Tuleva aasta keskpaigast hakkab vajaduspõhiselt makstav esimese ja teise lapse toetus olema senise 19,18 euro asemel 28,77 ning kõigil kolme ja enama lapsega peredel 57,54 euro asemel 76,72 eurot lapse kohta kuus.

Täismahus rakendub reform 2015. aastast, mil suhtelises vaesuses elavatele peredele makstav esimese ja teise lapse toetus tõuseb 38,36 ning kõigil kolme ja enama lapsega peredel 95,9 euroni lapse kohta kuus.

Koalitsiooniparteide töögrupp pidas lisaks vajalikuks tõsta kolmikute sünni puhul makstavat ühekordset sünnitoetust enam kui kolm korda 3000 euroni. Samuti lepiti kokku, et lisanduvaid lastetoetusi ei arvestata enam toimetulekutoetuste määramisel.

Sotsiaalkomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv esimees Margus Tsahkna ütles eile, et 2015. aastal nõuab reform riigieelarvest hinnanguliselt 20-22 miljonit eurot.

Võimuerakondade teatel mõjutavad muudatused kokku ligi 70 000 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles