«Varjaag» Lugovoi Sotši linnapeaks ei kandideeri

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma saadik Andrei Lugovoi
Riigiduuma saadik Andrei Lugovoi Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa Liberaaldemokraatlik Partei otsustas duumasaadik Andrei Lugovoi kandidatuuri Sotši linnapea kohale mitte üles seada.


Erakonna fraktsiooni liider duumas Igor Lebedev rääkis

Interfaxile

, et nende kandidaadiks saab olema Krasnodari krai liberaaldemokraatide juht Aleksei Kolesnikov.

Lebedevi sõnul on Lugovoi Sotši jaoks inimene väljastpoolt, varjaag. Tema selgituse järgi otsustas partei juhtkond, et valimistel on paremad võimalused inimesel, kes tunneb piirkonda, kohalikke olusid ja inimesi. 

See, et Liberaaldemokraatlik Partei võib Lugovoi esitada Sotši linnapea kandidaadiks, tuli avalikuks 13. märtsil.

Tänase seisuga kandideerib 2014. aasta taliolümpiamänge korraldava Musta mere äärse kuurortlinna meeriks 14 inimest. Nende hulgas on ka endine Venemaa esimene asepeaminister Boriss Nemtsov.

Dokumentide esitamise lõpptähtaeg on 26. märts. Linnapea erakorralised valimised toimuvad 26. aprillil.

Eelmise aasta aprillis Sotši linnapeaks valitud Vladimir Afanasjenkov pani sama aasta oktoobris tervislikel põhjustel ameti maha.

Andrei Lugovoi nimi kerkis rahvusvahelises meedias esile Aleksandr Litvinenko surma tõttu polooniumimürgituse tagajärjel Londonis 2006. aasta 23. novembril.

Suurbritannia võimud peavad Litvinenko mõrva peamiseks kahtlusaluseks eriteenistuste taustaga Lugovoid, kuid Ühendkuningriigis teda kohtu ette tuua ei saa. Moskva on nimelt keeldunud oma kodanikku välisriigile välja andmast, põhjendades seda kehtiva põhiseadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles