Politsei ei alusta Kaido Sireli juhtumi kohta kriminaalmenetlust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Sirel.
Kaido Sirel. Foto: Politsei

Läänemaal Taeblas mullu novembri lõpus kadunuks jäänud Kaido Sireli juhtumi kohta ei algatata kriminaalmenetlust.

Politsei on saanud ametliku vastuse eelmise aasta lõpus Taeblas kadunuks jäänud Kaido Sireli kohtumeditsiinilise lahangu tulemuste kohta, teatab Lääne prefektuur.

Saadud vastuses ei osuta politsei kinnitusel miski kõrvalisele sekkumisele või vägivallale, seega puudub alus kriminaalmenetluse alustamiseks.

Politsei on kohtunud Kaido Sireli lähedastega ning teavitanud neid surma põhjustest. Avalikkusele  Kaido Sireli surma põhjust ei avaldata, kuna antud teave kuulub delikaatsete isikuandmete valdkonda.

Lääne prefektuur pöördus mullu 3. detsembril avalikkuse poole abipalvega teha kindlaks 29. novembril Taeblas kadunuks jäänud 42-aastase Kaido Sireli asukoht.

Lähedased teavitasid politseid Sireli kadumisest 30. novembril ning kuna esialgsed otsingud ei andnud tulemusi, pöörduti abipalvega avalikkuse poole. Politsei korraldas korduvalt maastikuotsinguid, kontrollides ka veekogu.

Politseile laekus erinevaid vihjeid Sireli võimaliku asukoha kohta, mida ka kontrolliti, kuid  tulemusteta. Sirelit otsiti nii detsembrikuu erinevatel päevadel kui ka veel jaanuaris.

Kaido Sireli surnukeha leiti 7. veebruaril kohalikust jõest ning saadeti surma põhjuste väljaselgitamiseks lahangule.

«Täpsustavalt peame vajalikuks lisada, et kui erinevate väljaannete poolt on jäänud küsimärgi alla see, kuidas inimest ei leitud suhteliselt madalast jõest, siis Kaido Sireli kaduma jäämise ajal oli veetase tunduvalt kõrgem kui tema surnukeha leidmise ajal ja teada on, et surnukeha ei kerki ka otsekohe veepinnale, seda mõjutavad erinevad tegurid,» selgitab politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles