NATO admiral: meil on tegevusvariandid Eesti kaitseks olemas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Stavridis Eestis.
James Stavridis Eestis. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna ja eile Eestit külastanud NATO Euroopa vägede ülemjuhataja admiral James Stavridis kinnitas, et NATO-l on olemas nii ressursid, tegevusvariandid kui kavatsus Balti riikide kaitseks.

Iga-aastase Balti kaitsekonverentsi ABCD (Annual Baltic Defence Conference) raames Eestit külastanud admiral Stavridis arutas Eesti kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega Euroopa julgeolekuküsimusi ning võimalusi liitlaste nähtavuse suurendamiseks Eestis.

NATO Euroopa vägede ülemjuhataja tunnustas Eesti otsust jätkata nõu ja toetusega Afganistani missiooni pärast 2014. aastat ning kiitis Eesti kaitsekulutuste tegemist.

«Eesti on suurepärane näide, kuidas üks riik saab panustada alliansi tegevusse – Eesti kaitseväelaste professionaalne tegevus ISAFi operatsioonil alates 2003. aastast, samuti varasem osalus Kosovos ning NATO küberkaitsekeskuse rajamise initsiatiiv on muljetavaldavad,» ütles Stavridis.

Admiral Stavridis kohtus konverentsi ajal peaminister Andrus Ansipi, kaitseminister Urmas Reinsalu ja välisminister Urmas Paetiga.

Selle aasta ABCD (Annual Baltic Conference on Defence) konverentsi teemaks oli Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitika jõudmine strateegilisele ristteele. Konverentsil räägiti viimase kümne aasta sõdade ja konfliktide õppetundidest ning probleemidest, mis on jäänud tähelepanuta.

Samuti vaadeldi järgnevat kümmet aastat ning analüüsiti Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitika võimalusi julgeoleku tagamisel. Konverentsi korraldasid kaitseministeerium ja Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles