Reform nõuab Kiislerilt külanõukogudeplaani asemel uut kava

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler
Regionaalminister Siim Kiisler Foto: Postimees/Scanpix

Reformierakond soovib haldusreformi eesmärgi selget sõnastamist ja nõuab uut haldusreformi kava, mis sobiks Eesti-sugusele väikeriigile.


Reformierakonna sõnul tunnustavad nad regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri püüdu halduskorralduses midagi ette võtta, kuid peavad ministri rajoonide-külanõukogude plaani täiesti ebaõnnestunuks, teatas erakonna pressiesindaja.

Erakond leiab, et praegune haldusreformi kava pakub välja Eesti-sugusele väikeriigile sobimatu ja kalli kahetasandilise omavalitsuse.

Samuti leitakse, et Kiisleri plaan viib tegeliku võimu kohalikest inimestest eemale ja jätab järele üksnes teenindusbürood.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Peep Aru sõnul ei lepi erakond sellega, et poliitilise toetuse puudumisel omavalitsuste rajoonideks-külanõukogudeks reformimise plaanile jääbki haldusreform tegemata.

«Me nõuame, et regionaalminister võtaks asja tõsiselt ja viiks haldusreformi ettevalmistused sisuliselt lõpuni,» lausus ta.

Aru sõnul peab regionaalminister lähinädalatel kokku kutsuma riigikogus esindatud erakondade esindajad, et taotleda haldusreformi eesmärkide ja läbiviimise osas ühiskondlikku kokkulepet või vähemalt võimalikult suurt poliitilist üksmeelt.

«Eeldame, et regionaalminister jõuab reformi põhieesmärkide osas konsensusele veel enne oktoobrikuiseid kohalikke valimisi ning reformi läbiviimiseks vajalikud eelnõud esitatakse tema eestvõttel parlamendile 2010. aasta alguses,» lisas Aru.

Reformierakond toetas regionaalminister Vallo Reimaa kava Eesti regionaalhaldust reformida ja omavalitsusi tugevdada ning soovib aktiivselt panustada ka Kiisleri juhitavasse protsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles