Facebooki-pidu põhjustas Põhja-Hollandis kaose

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Hollandis Harenis saabus 16-aastase tüdruku sünnipäevale Facebooki kaudu levinud informatsiooni tõttu tuhandeid inimesi, tekkinud mürglis sai vigastada vähemalt kuus inimest.  

Kohaliku meedia andmetel on kolme vigastused rasked, vahendas Reuters.  

Teismeline pani sünnipäevakutse sõprade jaoks Facebooki üles, kuid unustas märkimata, et tegemist on privaatse üritusega. Nii jõudis kutse 30 000 inimeseni.

Hollandi telekanali NOC saabus peole kuni 4000 inimest, kellest enamus oli noorukid. Reutersi andmetel saabus sünnipäevale ligi 3000 pidulist.    

Kuigi politseinikud oli rahvakogunemisest eelnevalt teadlikud, väljus olukord 18 000 elanikuga väikelinnas kontrolli alt. Kohale saabunud noored loopisid politseinikke pudelite ja kividega, rüüstasid kauplusi ja süütasid auto, vahendas Reutersi video.

Politseinikud sulgesid neiu kodumaja juurde viiva tänava ja toimetasid terve perekonna salajasse paika.  

Korrakaitsjad pidasid märatsemise ajal kinni ligi 20 inimest.     

Internetis on juhtunut nimetatud Project X. Nimi on pärit USA filmist, kus sünnipäevapidu väljus kontrolli alt. Sarnaseid üritusi on varem korraldatud näiteks Saksamaal, Austraalias, Ameerika Ühendriikides.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles