Kirde ja Põhja kaitseringkonna ajateenijad andsid sõdurivande

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kirde kaitseringkonna suurtükiväe-, õhutõrje- ja pioneeripataljonis juulis teenistust alustanud 443 noormeest ja üks neiu tõotasid eile Eesti riigile truudust, Tallinnas Jüriöö pargis andsid esimest korda ühiselt truudusetõotuse ka Vahipataljoni ja mereväe ajateenijad.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Truudusetõotuse andmisega lõpeb ajateenistuse esimene etapp ehk sõduri baaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmised. Pärast baaskursuse lõpetamist ja tõotuse andmist jätkavad ajateenijad eriala- ja allüksuse väljaõpet.

Kaitseväe peastaabi teatel andsid sel nädalal truudusetõotuse veel ka logistikapataljoni 95 sõdurit ning 169 ajateenijat 1. jalaväebrigaadist. Kuperjanovi jalaväepataljoni ja Viru pataljoni sõdurid andsid vande eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles