Saar: erakondade toetuse septembri numbrid on realistlikumaks muutunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretäri Indrek Saare hinnangul kajastavad erakondade toetuse septembrikuu numbrid olukorda realistlikumalt kui augustikkuu omad.

«Tundub, et see poliithooaja algus ja riigikogu hooaja algus on selle suvise moonutuse lükanud natuke normaalsemasse järku,» ütles Saar BNSile. «Iseenesest see viimane reiting tundus ka natuke väheusutuav,» lisas Saar.

«Kui inimesed tulevad mõtetega poliitika juurde tagasi, siis nad näevad ka seda, et nii nagu «Kodukulud alla!» oli suur populistlik kampaania, millele on järgnenud kõikvõimalikud kodukulude hinnatõusud, siis enamvähem sama kehtib ka Reformierakonna lastetoetuse lubaduse kohta, et see on puhas kosmeetika ja sisu on seal vähe taga. Nüüd on seda teemat lahti räägitud ja see kindlasti on ka nende reitingut alandanud,» ütles Saar.

Reformierakonna toetus oli septembris kuue protsendipunkti võrra väiksem kui augustis, ulatudes 33 protsendini ning teine võimupartei Isamaa ja Res Publica Liit kaotas kuuga toetuses kaks protsendipunkti, kukkudes 11 protsendi peale, selgub rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust. SDEd ja Keskerakonda toetas võrdselt 24 protsenti erakondlikku eelistust omavatest inimestest ja ühtki erakonda ei toetanud 37 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles