Scoutspataljoni kolonnid liiguvad Adaži polügoonile õppusele Teraskilp

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni õppused Lätis Ádaži polügoonil.
Scoutspataljoni õppused Lätis Ádaži polügoonil. Foto: Raigo Pajula

Scoutspataljoni soomukitest ja sõjaväemasinatest koosnevad kolonnid alustavad homme õhtupoolikul liikumist õppusele Teraskilp Adaži polügoonil Lätis.

Sõjaväemasinad alustavad liikumist pühapäeval kell 18 Paldiskist 45-minutiliste vahedega, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Igas kolonnis on kuni 30 masinat, viimased sõidukid lahkuvad Paldiskist kell 20.15. Kolonnid kasutavad liikumiseks Paldiski ja Pärnu-Ikla maanteed, mööduvad Pärnust mööda ringteed ning peatuvad Uulus ja Iklas. Sõidukite kiirus on kuni 60 kilomeetrit tunnis ja pikivahed kuni 100 meetrit. Politsei julgestab kolonne kogu rännaku ulatuses.

Õppus Teraskilp on Afganistani suunduva kontingendi viimane õppus enne välisoperatsioonile suundumist. Õppus kestab 24. septembrist 2. oktoobrini, selle eesmärgiks on lahinguliste oskuste lihvimine.

«Kui õppusel BAM oli läbivaks teemaks suhtlemine ja koostöö kohalikega, siis Teraskilp keskendub pigem lahingulistele tegevustele,» ütles õppuse läbiviija major Tarmo Kundla.

Scoutspataljon viib õppuse käigus läbi lahinglaskmised kõigist Estcoy kasutuses olevatest relvadest: õppuse käigus lasevad kaitseväelased automaadist Galil, raskekuulipildujast Browning ja kuulipildujast MG-3, 81-mm ja 120-mm miinipildujatest ning tankitõrjesüsteemist Milan. Lahinglaskmisi harjutatakse jao, rühma ja kompanii suuruste üksustega. Lisaks laskmistele jätkavad Scoutspataljoni kaitseväelased taktikaliste harjutuste läbiviimist.

Kontingent suundub Afganistani novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles