Advokaat: Simmil jääb puudu 16 miljonit krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete Simm ja Herman Simm 2007. aastal Tallinnas messil kaatrit uudistamas.
Heete Simm ja Herman Simm 2007. aastal Tallinnas messil kaatrit uudistamas. Foto: Küllike Rooväli

Vene välisluureteenistuse (SVR) kasuks riigireetmise eest pikaks ajaks vangi mõistetud Herman Simmil on vara ligi viis miljonit krooni, kuigi riik küsib temalt üle 21 miljoni.


Simmi advokaat Owe Ladva ütles, et esialgsel hinnangul on Herman Simmile kuuluva ühisvara osa väärtuseks umbes viis miljonit krooni.

«Vara täpne väärtus selgub pankrotimenetluses, kuid on selge, et tema vara väärtus on umbes neli korda väiksem kui nõue tema vastu,» märkis Ladva.

Pankrotihaldur Ly Müürsoo ütles, et Herman Simm on hinnanud oma osa ühisvarast 5,4 miljonile kroonile. «Eesti riigi nõue Simmi vastu on aga 21,6 miljonit krooni ning 2,1 miljonit krooni pangale,» märkis Müürsoo.

Müürsoo sõnul teeb ta 17. aprilli kohtuistungil ilmselt ettepaneku Herman Simmi pankroti väljakuulutamiseks.

«On vähetõenäoline, et Herman Simmi majanduslik olukord võiks vangistuses paraneda,» nentis Müürsoo.

Samuti tuleb Müürsoo kinnitusel leida kompromiss Herman Simmi abikaasa Heete Simmiga ühisvara jagamiseks ning Herman Simmi osa realiseerimiseks.

BNSi andmetel on Herman Simmil vaid ühisvara oma abikaasa Heete Simmiga (54).

Harju maakohus algatas täna Simmi pankrotimenetluse.

Pankrotimenetluse algatamist taotles praegu Tartu vanglas 12 aasta ja kuue kuu pikkust vanglakaristust kandev Herman Simm (61) ise. Riik nõuab Simmilt üle 21 miljoni krooni.

Kohus nimetas Herman Simmi ajutiseks pankrotiohalduriks Ly Müürsoo ning määras kohtuistungi pankrotiavalduse läbivaatamiseks 17. aprillil.

Kohus keelas Herman Simmil ilma ajutise pankrotihalduri nõusolekuta kogu vara käsutamise ning tema vara suhtes peatati ka võimalikud sundtäitmised.

Harju maakohus mõistis 25. veebruaril Herman Simmi kokkuleppemenetluses süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning saatis ta pikaks ajaks vangi.

Kohus mõistis Simmilt välja kaitseministeeriumi tsiviilhagi 20 155 000 krooni ning 1,33 miljonit krooni kuritegelikul teel saadud raha.

Kaitsepolitsei uurimisandmetel edastas endine kõrge riigiametnik Herman Simm Vene välisluurele ligi 13 aasta vältel tuhandeid salastatud dokumente.

Herman Simmi riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatud abikaasa Heete Simmi suhtes lõpetas riigiprokuratuur 23. veebruaril menetluse kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles