Kristlikud Demokraadid peavad IRLiga koostöökõnelusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogus esindamata Kristlikud Demokraadid peavad Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL) koostöökõnelusi, mis väikepartei nägemuses võiksid viia parteide ühinemiseni.

Kristlike Demokraatide esimees Peeter Võsu ütles Postimehele, et erakonnad alustasid läbirääkimisi suve hakul. «Liikmete omavaheliste kontaktide tulemusel jõudsime arusaamisele, et tegelikult meie programmid on suhteliselt sarnased ja põhimõttelisi erinevusi meil pole,» lausus ta.

Läbirääkimiste praeguses faasis jätkavad delegatsioonid tema sõnul põhimõtteliste küsimuste arutamist. «Kui jõuame kokkuleppele, siis tõenäoliselt toimub erakondade ühinemine,» ütles ta ja lisas, et sisuliste kõnelustega loodetakse lõpule jõuda veel sel aastal.

IRLi peasekretär Priit Sibul ütles, et erakond on Kristlike Demokraatiga tõesti kõnelusi pidanud alates maist. «On toimunud mitmeid kohtumisi, kus on arutatud erakondade tihedamat koostööd. Meil on väga palju sarnaseid seisukohti ning on kujunenud arusaam, et oleks mõislik, kui neid väärtusi esindaks üks erakond,» märkis ta.

Samas ei rääkinud ta otseselt parteide ühinemisest, vaid kutsus IRLiga liituma kõiki Kristlike Demokraatide liikmeid. «9. novembril toimub Tartus IRLi kristliku ühenduse asutamine ja sellega on oodatud ühinema kõik kristlikke väärtusi kandvad ja hindavad inimesed, sealhulgas Kristlikud Demokraadid,» ütles ta.

Kristlikel Demokraatidel on äriregistri andmetel 1777 ja IRLil 9662 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles