Avariide arv ja tõsidus vähenesid mullu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeid avariisid toimus mullu aasta varasemaga võrreldes märkimisväärselt vähem. Pildil surma põhjustanud avarii Tartumaal.
Raskeid avariisid toimus mullu aasta varasemaga võrreldes märkimisväärselt vähem. Pildil surma põhjustanud avarii Tartumaal. Foto: Politsei

Liiklusõnnetuste tõttu tekkinud kahju vähenes möödunud aastal 12 protsenti - vähenes nii avariide arv kui nende tõsidus, selgus Eesti Liikluskindlustuse Fondi ülevaatest.

Liiklusõnnetuste, eriti raskete avariide arvu järsu vähenemise põhjusteks peab liikluskindlustuse fond eelkõige politsei tõhustatud liiklusjärelevalvet, aga ka kütuse hinna tõusu tõttu langenud liikluskoormust.

Liiklusõnnetuste arv vähenes möödunud aastaga ligi 18 protsendi võrra, selgus Eesti Liikluskindlustuse Fondi statistikast. Möödunud aastal registreeriti kokku 33 197 liiklusõnnetust ehk iga 1000 sõiduki kohta keskmiselt 44 avariid.

Suhteliselt veel rohkem langes raskete liiklusõnnetuste arv - ligi 24 protsendi võrra, jäädes pidama 1858 juurde.

«Kahjude ennetamise seisukohalt on tõhusaim asi, mis välja mõeldud, politsei liiklusjärelevalve. Kui ikka politsei on kohal ja tegeleb liiklusega, siis ollakse tähelepanelikumad,» tegi liikluskindlustuse fondi juhatuse esimees Kristjan Niinemaa kummarduse mundrikandjate poole.

Avariide vähenemise arvu kõrvale tõi fond kütuse tarbimise vähenemise. «Kütuse tarbimine vähenes maksu- ja tolliameti andmetel möödunud aastal võrreldes 2007. aastaga 26,3 protsenti. Ilmselt on kütuse kõrge hind ja muutunud majandusolukord vähendanud nii liikluse intensiivsust kui õnnetuste arvu,» sõnas Niinemaa.

Keskmine avarii tõttu hüvitatud kahju oli 2008. aastal 25 633 krooni, mis on kahe protsendi võrra aasta varasemast väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles