Vahistati juveelide ja raha röövis kahtlustatavad isikud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi juveelipood pärast vargust.
Jõhvi juveelipood pärast vargust. Foto: Politsei

Selle aasta viiendal jaanuaril rööviti Aseri vallas Rannu kohvikus relvaga lakke tulistades kassast raha veidi üle 2000 krooni, kaks nädalat hiljem toimus sama tegutsemismustriga rööv Jõhvi kesklinnas asuvas juveeliäris, politsei pidas mõlemas kuriteos kahtlustatavad eile kinni.

Täna taotles Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anu Toluk mõlema mehe vahistamist eeluurimise ajaks, Viru maakohtu eeluurimiskohtunik rahuldas prokuröri taotluse, vahendas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

27-aastase Sergei ja 29-aastase Nikolai näol on tegemist varem korduvalt kriminaalkorras karistatud isikutega. Prokurör taotles Sergei ja Nikolai vahistamist, kuna vabaduses viibides võivad nad jätkata kuritegude toimepanemist ja hoiduda kõrvale kriminaalmenetlusest.

«Neid on alust kahtlustada kahes relvastatud röövimises, seega on kuritegelik käitumine välja kujunenud ja vägivalla kasutamine näitab nende ohtlikkust ühiskonnale. Lähtudes nende varasematest karistustest on võimalik vabadusekaotusliku karistuse järgnemine röövimiste toimepanemises süüdimõistmise korral, mistõttu kahtlustatavad võivad eeluurimisest ja kohtust kõrvale hoida,» lisas ringkonnaprokurör Anu Toluk.

Kuigi viimasel ajal ei ole relvastatud rööve Virumaal toime pandud, langes eelmisel reedel varaste ohvriks veel üks juveelitoodete müügiga tegelev pood.

Reedel, 20. märtsil, veidi enne kella kuut õhtul, sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Keskalleel asuvast poest on varastatud juveelitooteid. Kuriteo toimepanemises kahtlustatavad peeti kinni päev hiljem, laupäeval.

Esmaspäeval võeti üks kahtlustatav prokuröri taotlusel kohtueelse uurimise ajaks vahi alla. Tema kahele kaasosalisele on kohaldatud tõkendina eeluurimise ajaks elukohast lahkumise keeld.

Poodi vahetult enne selle sulgemist sisenenud mees lõhkus klaasvitriini ja võttis sealt kaasa veidi üle 350 000 krooni väärtuses juveelitooteid. Kaasosalised ootasid väljas ja sõitsid pärast poes käinud isiku väljumist sündmuskohalt minema. Järgmisel päeval peeti kahtlustatavad kinni. Kätte õnnestus saada ka juveelitooted.

Ida politseiprefekt Aivar Otsalti sõnul tagas kuritegude kiire avastamise ning kurjategijate tabamise Ida Politseiprefektuuri kriminaalosakonna tegutsemine ühtse ja professionaalse meeskonnana.

«Märkimisväärne on asjaolu, et lühikese aja jooksul suudeti kindlaks teha nii kuriteo sooritaja kui ka kaasosalised,» lisas Otsalt.

Sündmuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku alusel, mis käsitleb vargust, kui see on toime pandud avalikult, kuid vägivalda kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles