Iraan pani endise presidendi tütre vangi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faezeh Rafsanjani (keskel) protestiaktsioonil Ghoba mošees.
Faezeh Rafsanjani (keskel) protestiaktsioonil Ghoba mošees. Foto: SCANPIX

Iraani kohus mõistis endise presidendi Akbar Hashemi Rafsanjani tütre Faezeh Hashemi süüdi valitsusvastases propagandas ja teda ootab ees kuuekuuline vangistus.

Uudisteagentuur Fars teatas, et naine viidi Teheranis asuvasse kurikuulsasse Evini vanglasse, vahendas AFP.

Riiklik uudisteagentuur IRNA oli varem teatanud, et Faezeh Hashemi võeti kinni eile ja ta peab oma karistuse ära kandma.

Faezeh Hashemi peeti kinni koos tuhandete meeleavaldajatega 2009. aastal, kui Mahmud Ahmadinejad taas presidendiks valiti. Opositsiooni väitel olid valimised ebaausad.

Tookord lasti naine vabaks, kuid eelmisel aastal esitati talle süüdistus valitsusvastase propaganda levitamise eest. Talle määrati vanglakaristus, kuid ta hakkas seda kandma alles nüüd.

Iraani praegused võimud on kiusanud ka endise riigipea poega Mehdi Hashemit. Tema lahkus seetõttu riigist kolm aastat tagasi ja elab nüüd Londonis.

Akbar Hashemi Rafsanjani oli Iraani riigipea aastatel 1989-1997. Mõõdukaks peetud 78-aastane Rafsanjani on endiselt mõjuvõimsa Iraani Ekspertide Assamblee juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles