Prantsuse lütseumi koolipere annetas Pikakannu erakoolile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikakannu põhikool Võrumaal
Pikakannu põhikool Võrumaal Foto: Raigo Pajula

Tallinna Prantsuse Lütseumi koolipere annetas kohvikus teenitud raha Võrumaal lastevanemate loodud Pikakannu erakoolile, peale nende on väikekooli toetajaid veel umbes 30.

Lapsevanemate avatud Võrumaa esimene erakool – kuueklassiline 20 õpilase ja seitsmeliikmelise koolipersonaliga Pikakannu kool – on koolialgusest saati saanud hulga toetusi nii ettevõtetelt kui ka eraisikutelt, kirjutab Õhtuleht.

«Esemelistest annetustest on saadetud meile koopiamasin, millest oli kõige suurem puudus; videoprojektor, CD-makk, arvuteid, tahvleid, raamatuid,» ütles Pikakannu kooli eestvedaja Ave Tamra.

Rahalise annetuse tegi ka Prantsuse lütseum. «Tallinna Prantsuse lütseumis on juba aastaid tore traditsioon avada teise kooliveerandi viimasel nädalal heategevuslik jõulukohvik,» selgitas lütseumi huvijuht Kristiina Kapper.

«Eelmise aasta jõulukohviku tulu ei leidnud aga eri asjaolude tõttu uut omanikku ja jäi ootama oma võimalust,» ütles Kristiina Kapper. «3. septembri «Ringvaates» nägi lütseumi huvijuht Liivi Sooaluste lõiku Pikakannu koolist ning ettevõtliku ja kokkuhoidva koolipere lugu liigutas teda niivõrd, et juba järgmisel päeval tuhises ta õpetajate tuppa ettepanekuga annetada allesjäänud jõulukohviku raha Pikakannu koolile.

Pikakannu koolipere otsustas ühiselt lütseumi tehtud annetuse rakendada ühe teatrikülastuse jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles