PRIA peadirektor sai alluvatest väiksemat tasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA peadirektor Jaan Kallas
PRIA peadirektor Jaan Kallas Foto: Raigo Pajula

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) avaldatud möödunud aasta palgaandmetest selgub, et ameti peadirektor sai mullu tunduvalt väiksemat töötasu kui tema asetäitjad.

PRIA peadirektor Jaan Kallas sai mullu kokku ligi 423 000 krooni sissetulekut (keskmiselt 35 250 krooni kuus), millesse on arvestatud nii tema põhipalk, puhkusetasu kui toetused-preemiad.

Samas sai peadirektori asetäitja Ahti Bleive kokku 562 200 krooni ehk keskmiselt 46 850 krooni kuus (oma juhist 32 protsendi võrra enam) ja teine asetäitja Jaanus Hämmal koguni 601 100 krooni sissetulekuid (42 protsenti rohkem kui peadirektor), mis teeb kuu keskmiseks 50 100 krooni.

Jaanus Hämmali sissetulekut suurendab märkimisväärselt talle lisaks palgale aasta jooksul makstud lisatasud (kokku 121 600 krooni), mida Jaan Kallas peadirektorina pole saanud sentigi. Samuti sai Hämmal preemiat või tulemustasu 89 200 krooni ning puhkusetasu 63 700 krooni.

Peadirektori asetäitjal Ahti Bleivel on aga juba põhipalk suurem kui peadirektoril endal, ulatudes ligi 431 300 kroonini võrreldes Jaan Kallase 352 800 krooniga aasta kohta. Ka Bleive on saanud aasta kokkuvõttes kenakese lisatasu (34 000 krooni) ja preemia (60 700 krooni).

Huvitav on veel seik, et võrreldes 2007. aastaga, mil Jaan Kallas sai palka 20. veebruarist alates, on tema sissetulek 2008. aastal vähenenud 67 500 krooni võrra.

Kallas peab mõistlikuks

Jaan Kallas ütles Postimees.ee'le, et peab sellist tasustamist mõistlikuks. Kallas viitas, et PRIA peadirektori palga kinnitab põllumajandusministeeriumi kantsler ning selle suurust või piisavust ei pea ta eetiliseks kommenteerida.

«Peadirektori asetäitjate ja osakonnajuhatajate palgad on aga minu õiglustundega täiesti kooskõlas ja vastavad nende tööpanusele, vastutuse määrale ja töötulemustele ning teisiti ei saakski see olla,» märkis Kallas.

«Eelmisel aastal maksti peadirektori asetäitjatele preemiat seoses eduka tööga - korraldasime täielikult ümber PRIA senise töökorralduse. Muudatuste läbiviimine oli edukas ning ma usun, et sellest tulenevat kasu on märganud juba ka meie kliendid. PRIA eduka toimimise aluseks on aastatega kogunenud teadmised ning seetõttu oleme viimasel kahel aastal väärtustanud kord aastas makstava lisatasuga ka PRIAs töötatud aastaid. Seda lisatasu said ka peadirektori asetäitjad sarnaselt teistele üle kolme aasta PRIAs töötanud tublidele ametnikele,» sõnas peadirektor.

«Lisaks maksime Jaanus Hämmalile ühekordset lisatasu minu asendamise eest mitmenädalase haiguslehel olemise ajal,» lisas Kallas.

Kallas rõhutas, et endale lisatasude määramine ei ole tema hinnangul mõeldav ning seetõttu ka seda tehtud ei ole.

Ta lisas: «Tahaks siin ka eraldi välja tuua ühe numbri - suuresti just tänu edukale töö ümberkorraldamisele on oluliselt positiivsemaks ja tulemuslikumaks muutunud kogu asutuse töö-õhkkond ning personalivoolavus on vähenenud 15 protsendilt kaheksale protsendile. Ja ainult pikaajaliste kogemustega ning nüüdseks ka stabiilne kollektiiv tagavad selle, et suudame sel aastal oluliselt väiksema eelarve juures hakkama saada töömahuga, mis võrreldes 2008. aastaga on meil 2,17 korda suurem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles