Soome merepääste: oleme valmis appi minema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Kyeema Spirit karil Aegna saare kõrval
Tanker Kyeema Spirit karil Aegna saare kõrval Foto: Mihkel Maripuu

Soome on valmis pakkuma Eestile abi Aegnal madalikule sõitnud tankeri päästmiseks, kuid Eesti hinnangul pole oht praegu nii suur.

Soome piirivalveameti merepäästejuht Santeri Martikainen ütles MTV3-le, et Tallinna lähistel karile sõitnud tankeri päästetöid teeb Eestile, sest avarii toimus Eesti vetes.

Küll aga kinnitas ta, et Soome on valmis päästetöödele appi minema, kui Eesti abipalve esitab.

Soome abi sellises olukorras võiks olla näiteks päästelaevade ja naftakogumisseadmete vedu, samuti on võimalik saata lennumasinaid.

«Meie andmetel on olukord siiski kontrolli all. Laeval oli paarkümmend inimest, kes ei ole ohus. Lastiruumid olid naftast tühjad ja ainult ballastitankides oli vett. Pilsivett, mida praegu lekib, pumbatakse tõenäoliselt juba välja,» sõnas Martikainen.

Martikaineni sõnul oli pardal naftat vaid kütusepaakides, kuid neist ei ole tavaliselt keskkonnale suurt ohtu. Seal pole tavaliselt lihtsalt nii suurt kogust kütust, et seda kokku koguda ei jõutaks.

Eesti Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich ütles Postimehele, et ametlikust abipalvest pole esialgu juttu olnud. «Esialgu meie ohuhinnang sündmusele pole siiski nii suur,» ütles Uldrich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles