Madalikule sõitnud tankeril õnnetuse ajal lootsi polnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Kyeema Spirit karil Aegna saare kõrval paistab ka Viimsi poolsaarele ära
Tanker Kyeema Spirit karil Aegna saare kõrval paistab ka Viimsi poolsaarele ära Foto: Mihkel Maripuu

Aegna saare juures täna varahommikul madalikule sõitnud tankeril lootsi õnnetuse ajal peal ei olnud.

Veeteede ameti pressiesindaja Malle Lõhmuse sõnul juhtus õnnetus piirkonnas, kus lootsimine pole vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) määrusele kohustuslik.

«Veeteede amet kogub materjale õnnetuse kohta, edastab vastava info laeva lipuriigile ja pärast seda otsustatakse, kes hakkab juurdlust läbi viima. Juhul kui õnnetus liigitatakse väga raskeks laevaõnnetuseks, korraldab juurdluse MKM-i juurde kuuluv ohutusjuurdluse keskus,» selgitas Lõhmus BNS-ile.

Raske laevaõnnetuse korral otsustab ohutusjuurdluse keskus olenevalt laevaõnnetuse tagajärgedest ohutusjuurdluse korraldamise või selle korraldamise volitamise veeteede ametile. «Laevaõnnetuse põhjused ja asjaolud selguvad juurdluse käigus ning enne asjakohaste andmete analüüsi ei ole võimalik õnnetuse täpset põhjust öelda,» lisas Lõhmus.

Kui laev on madalikult lahti tõmmatud, lähevad veeteede ameti inspektorid laeva kontrollima ja otsustatakse edasine tegevus.

Bahama lipu all sõitev tanker Kyeema Spirit sõitis madalikule Aegna saarest idas kell 6.55. Laeva pardal on 24 inimest, tankerist lekib pilsivett, kuid ohtu inimeludele ning reostusohtu praegu ei ole.

Tankeri juurde suundusid piirivalvelaev Kindral Kurvits ja kolm puksiiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles