Jõhvis mehe surnuks peksnud kurjategijad lähevad vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Eelmise aasta alguses Kohtla-Järvel ohvri surnuks peksnud ja muidki seaduserikkumisi toime pannud kaks meest lähevad 9,5 ja 6 aastaks vangi.

42-aastane Igor Kibirev ja 33-aastane Roman Galaviev läksid eelmise aasta 17. jaanuari õhtul Kohtla-Järvel tülli 1966. aastal sündinud mehega. Ehitajate tänava maja number 106 hoovis tekkinud konflikt tipnes peksmisega, mille tagajärjel ohver hiljem traumapunktis suri.

Lisaks lõi Galaviev tüli käigus ka 29-aastast naist.

Igor Kibirev mõisteti lisaks surmaga lõppenud peksmisele süüdi ka selles, et ta juhtis 14. septembril 2010. aastal Jõhvis autot, kuigi talt oli eelnevalt juhtimisõigus ära võetud ja ta oli purjus. Samal päeval vägivallatses mees Jõhvi politseiosakonnas teda kinni pidanud politseiametniku kallal.

Liitkaristuseks nende kolme kuriteo eest sai Kibirev 9 aastat 5 kuud ja 26 päeva vangistust.

Roman Galaviev tunnistati süüdi kehalises väärkohtlemises, surma põhjustamises ettevaatamatusest ja raske tervisekahjustuse tekitamises ning sai liitkaristusena 6 aastat vangistust. Selle hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg alates 18. jaanuarist 2011.

Mõlemalt süüdimõistetult on välja mõistetud sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles