EL taunis Pakistani ministri preemiapakkumist filmilooja tapjale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil moslemeid pilava filmi vastane meeleavaldus Pakistanis.
Pildil moslemeid pilava filmi vastane meeleavaldus Pakistanis. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit mõistis esmaspäeval hukka Pakistani ministri pakkumise panna vägivaldsed rahutused vallandanud islamivastase filmi autori tapjale välja 100 000 dollari suurune preemia.

«Mõistame üleskutse hukka,» ütles ELi välispoliitika juhi Catherine Ashtoni esindaja Michael Mann. «Eriti suurt muret valmistab meile asjaolu, et üleskutsega esines valitsuse liige, isegi kui peaminister on end sellest distantseerinud.»

Pakistani peaministri Raja Pervez Ashrafi esindaja teatas pühapäeval, et valitsus distantseerib end raudteeminister Ghulam Ahmed Bilouri pakkumisest maksta filmilooja tapjale «preemiat».

Filmi «Moslemite süütus» stsenaristiks ja produtsendiks peetakse 55-aastast Los Angeleses elavat pangapettuses süüdi mõistetud ja tingimisi vabastatud Egiptuse kopti Nakoula Basseley Nakoulat. Film on vallandanud moslemimaailmas raevutormi, rahutustes ja rünnakutes on saanud surma üle 50 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles