Reporter.ee: riigikogu võttis Reiljanilt ja Tuiksoolt saadikupuutumatuse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan ja Ester Tuiksoo
Villu Reiljan ja Ester Tuiksoo Foto: Tairo Lutter/Õhtuleht, Teet Malsroos/Õhtuleht, montaaž Lennart Rikk

Riigikogu võttis täna õiguskantsleri ettepanekul rahvaliitlastelt Villu Reiljanilt ja Ester Tuiksoolt saadikupuutumatuse.

Rahvaliit on nende kahtlustamist pidanud poliitiliseks tööks, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Praegusel hetkel on meie hinnangul tegemist ilmselgelt äärmiselt nõrkadel alustel põhineva kriminaalasjaga,» rääkis Rahvaliidu esimees Karel Rüütli Reiljani kahtlustamise kohta.

Õiguskantsler Indrek Tederi sõnul on alati võimalik poliitiliste väidetega spekuleerida.

«Juristina saan ma aktsepteerida selliseid väiteid ainult sel juhul, kui seal on taga selged faktid, selged argumendid,» teatas Teder. «See väide, et midagi on poliitiline või mitte... Poliitikud püüavad kõiki asju näidata poliitilisena. See on ka nende töö, ma ei heida neile seda ette.»

Saadikupuutumatus on varem võetud Heiki Kranichilt, Siim Kallaselt, Margus Hansonilt ja Jaanus Tamkivilt. Neist vaid Hanson mõisteti süüdi.

«Selle taustal on tõsist alust kahelda meie õiguskaitseorganite töö kvaliteedis,» rääkis keskerakondlane Ain Seppik. «Ma usun, et meie õiguskaitsesüsteem areneb koos riigiga. Vaadake, kui noored on täna meie prokurörid ja kui vähe kogenud nad on üldmenetluses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles