Tankeri omanik: alus püüdis rasketes oludes asukohta vahetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Kyeema Spirit jäi Aegna saare kõrval madalikule kinni
Tanker Kyeema Spirit jäi Aegna saare kõrval madalikule kinni Foto: Mihkel Maripuu

Tankeri Kyeema Spirit omanikfirma kinnitusel sõitis alus madalikule pärast asukoha vahetamiseks ankru tõstmist.

«Alus tõstis väga rasketes ilmastikuoludes ankru, et suunduda kaikohta, kuid jäi kinni madalikule umbes 660 meetrit ankrukohast eemal,» selgitas firma Teekay esindaja Jonathan Anthony Postimehele.

Esindaja kinnitas, et laevakere on saanud vigastusi, kuid on sellest hoolimata stabiilne. Kahjustuste hindamisega tegelevad tuukrid.

«Teeme tihedalt koostööd võimudega ja moodustame ka uurimisrühma, et selgitada välja vahejuhtumi põhjused,» lisas Anthony.

Politsei- ja piirivalveameti merepäästekeskuse spetsialist Ivar Treffner ütles, et praegu on laeval ekspertgrupp, kes tuukritelt saadud info põhjal langetab otsuse, millal alus madalikult lahti tõmmata.
 

Täpset infot, kas seda hakatakse tegema täna, merepäästekeskusel praegu pole: «Nad ei raporteeri iga oma sammu, see on omanikfirma asi. Meid informeeritakse, kui midagi olulist selgub,» ütles Treffner.

«Elu on näidanud, et see võib ka kaua aega võtta, isegi nädalaid,» ütles Treffner, lisades, et eeldatavasti püüab tankeri omanik aluse siiski võimalikult kiiresti madalikult lahti saada, sest iga viivitatud päev läheb neile kalliks maksma.

Bahama lipu all sõitev lastita tanker Kyeema Spirit sõitis Aegna külje all madalikule eile varahommikul. Kyeema Spirit on ehitatud 1999. aastal, laeva pikkus on 250 meetrit ja laius 44 meetrit. Laeva omanik on Kanada ettevõte Teekay Shipping. Laeva süvis on veidi üle 8 meetri ning veesügavus sündmuskohal on ahtris 8 ja vööris 6 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles