IRL: Toobal tahab keskerakondlaste kuriteokahtluste jadalt tähelepanu eemale juhtida

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Liis Treimann / Postimees

IRLi peasekretär Priit Sibul lükkab tagasi Keskerakonna peasekretär Priit Toobali süüdistused mõjuvõimuga kauplemise kohta. Tema sõnul on Toobali eesmärk tähelepanu eemale juhtimine lõputult Keskerakonna liikmetega seotud kuriteokahtluste jadalt.

Riigikogu liige ja Keskerakonna peasekretär Priit Toobal esitas 20. septembril Põhja Ringkonnaprokuratuurile kuriteokaebuse kriminaalmenetluse alustamiseks Isamaa ja Res Publica Liidu suhtes mõjuvõimuga kauplemise paragrahvi tunnustel.

Keskerakonna ajalehes Kesknädal ilmus täna nimekiri vallajuhtidest, keda IRL olevat seadust rikkudes mõjutanud. Leht märgib, et seoses IRLi liikmeks astumisega on mitmele loetletud vallavalitsuste haldusalas tegutsevale asutusele eraldatud erinevaid toetusi, sh Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ( EAS) toetusi.

«IRL lükkab kategooriliselt ümber kõik Priit Toobali poolt täna Kesknädalas avaldatud väited,» teatas IRLi peasekretär Priit Sibul. «Ilmselt ei ole Eestis ühtegi kohalikku omavalitsust, kes ei oleks erinevate ELi rahastamisvõimaluste abil kohalikku elu edendanud. ELi toetusi makstakse Eestis välja objektiivsetel alustel, vastavalt projektile ning sõltumata omavalitsusjuhi erakondlikust kuuluvusest.»

Ta lisas, et konkreetsete projektide kohta on alati võimalik selgitusi küsida kohalikult omavalitsuselt ning toetusotsuste langetajatelt.

«IRLi kuulub kokku 104 omavalitsusjuhti ning kindlasti on suurem osa neist taotlenud ja ka saanud erinevaid ELi toetusi. Seega saab parteileht Kesknädal jätkata oma «paljastusi» ka järgnevates lehenumbrites,» rääkis Sibul. «Priit Toobalile ilmselt tuleb üllatusena, et poliitikute asemel jagavad erinevaid ELi toetusrahasid seaduste ja väga täpsete reeglite alusel selleks ette nähtud asutused nagu EAS, PRIA ja KIK.»

«Aga üldiselt on ju selge, et Priit Toobalil ei ole siirast muret ELi toetuste kasutamise pärast, vaid eesmärk on tähelepanu eemale juhtimine lõputult Keskerakonna liikmetega seotud kuriteokahtluste jadalt,» märkis Sibul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles