Veterinaar- ja toiduameti juhi palk vähenes mullu viiendiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ago Pärtel
Ago Pärtel Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori sissetulek vähenes mullu aasta varasemaga võrreldes ligi viiendiku võrra, ülejäänud juhtide palgad aga tõusid umbes samal määral.

Peadirektor Ago Pärtel teenis mullu kokku 570 000 krooni, mis tegi tema keskmiseks kuusissetulekuks 47 400 krooni. Aasta varem, 2007. aastal küündis aga tema aastasissetulek ligi 700 000 kroonini - seega vähenes tema töötasu mullu aasta varasemaga võrreldes 19 protsenti. Umbes samal määral on tema kolme asetäitja palgad tõusnud.

Lisaks põhipalga suurusele vähenes Pärtelil ka lisatasude ja preemiate osakaal sissetulekus.

2007. aastal moodustas Pärteli sissetulekust vaid veidi üle poole (58 protsenti) põhipalk, ülejäänu kogunes lisatasude ja muude tasudena, nagu näitas aruanne. Möödunud aastal moodustas toiduameti juhi sissetulekust põhipalk 67 protsenti.

Asetäitjatega peaaegu võrdne tasu

Lisaks põhipalgale said lopsakaid lisatasusid ka peadirektori kolm asetäitjat Katrin Reili, Raimond Strastin ja Olev Kalda, kel kõigil ületas 2007. aasta sissetulek üle 400 000 krooni ning küündis mullu juba poole miljoni kroonini. Nende kõigi sissetulekutest moodustab jämedalt võttes poole palk ning sama palju puhkusetasud, lisatasud ning preemiad.

Ameti juhtide asetäitjate palgad on aastaga tõusnud 19-26 protsendi ulatuses, jäädes nüüd vaid õige pisut juhi enda sissetulekust allapoole.

Miks peadirektori aastasissetulek nii palju vähenes, soovitas Ago Pärtel küsida põllumajandusministrilt, kes tema palga kinnitab. Ta lisas, et on oma sissetulekuga rahul: «Kuna praegune olukord on selline, nagu ta on, ei näe ma nurisemiseks põhjust.»

Pärtel ütles Postimees.ee'le, et peab enda ja asetäitjate väikest palgaerinevust õiglaseks. «Peaksin veidraks, kui peadirektori alluvate palgad oleksid suuremad, aga kui nad mingil määral siiski allapoole jäävad, siis mina vastu ei ole,» sõnas veterinaar- ja toiduameti juht.

«Eelmisel aastal hakkasime muutma palgasüsteemi, sest teada oli, et lisatasude suurt osa peetakse halvaks,» täpsustas Pärtel alluvate sissetulekuid. «Tänavu 1. jaanuarist enam lisatasusid pole, on vaid põhipalk ja üks puhkusetoetus.»

Ta lisas, et vastavalt põllumajandusministeeriumis kehtestatud üldisele korrale vähendati ka nende ametis tänavu 1. märtsist 10 protsendi võrra palkade seda osa, mis ulatub üle 10 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles