Brasiilias vahistati internetihiiu Google kohalik juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Jose Silva Coelho
Fabio Jose Silva Coelho Foto: SCANPIX

Brasiilias vahistati populaarse otsingumootori Google kohalik juht Fabio Jose Silva Coelho, kui internetihiid keeldus võrgukeskkonnast YouTube maha võtmast videot, milles pilatakse Campo Grande linnapeakandidaati, teatas eile politsei.

Coelho vabastati siiski peagi, kui ta lubas kohtuprotsessi käigus õigusorganeid abistada.

Brasiilia kohus teatas juba teisipäeval, et andis välja käsu Brasiilia Google'i presidendi vahistamiseks, sest ta keeldus YouTube'ist eemaldamast videot, mis «laimab» linnapeaks kandideerijat.

Mato Grosso do Suli osariigi valimisametnikud ütlesid, et Fabio Jose Silva Coelho sooritas «allumatuse» kuriteo, keeldudes eemaldamast kahte videot, mis «laimavad, solvavad ja mustavad» Campo Grande linnapeaks pürgivat Alcides Bernali.

Kohus käskis Google'il YouTube'i Campo Grandes või kogu osariigis 24 tunniks blokeerida.

Vahistamiskäsu andis eelmisel nädalal regionaalse valimiskohtu kohtunik Flavio Saad Peren ning teine kohtunik jättis sel nädalal rahuldamata Google'i apellatsiooni.

Google väidab, et videod ei ole negatiivne valimisreklaam ning internetigigandi pressiesindaja ütles, et firma ei vastuta YouTube'i pandud materjali eest.

Videod süüdistavad linnapeakandidaati «abordile õhutamises, joobes olemises, alaealisele füüsiliste vigastuste tekitamises, ebaseaduslikus rikastumises ning eelarvamustes ja põlguses vähekindlustatute vastu», öeldi süüdistuse tekstis.

Mato Grosso do Suli osariigi politsei teatas, et on vahistamiskäsu kätte saanud ja edastanud selle oma kolleegidele São Paulos, kus Silva Coelho elab. Kuid São Paulo politsei sõnul ei ole käsk veel nendeni jõudnud.

Kümme päeva tagasi astus valimiskohtu kohtunik Paraiba osariigis sarnaseid samme Google'i Brasiilia haru direktori Edmundo Balthazari vastu, kes ei täitnud käsku eemaldada YouTube'ist video, kus ühte meerikandidaati «eesliks» nimetati.

Esimene kohalike valimiste voor enam kui 5000-s Brasiilia linnas toimub 7. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles