Juht kustutas põleva auto õllega

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllepudelid
Õllepudelid Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valjala lähedal Ariste külas läks eelmisel nädalal sõidu ajal põlema õlut vedav furgoonauto, mille juht sai tulele piiri peale alles õlle abil.

Kui juht sai auto pidama, lõi mootori juurest välja tuleleek. Auto kahekilone pulberkustuti sai kohe tühjaks ja see leeki ei kustutanud, tühjaks said ka kaks juhuslike möödasõitjate sõiduautode kustutit, kuni furgoonauto juht kustutas tule õllega, kirjutab Meie Maa.

«Pidurdasin nii järsku, et furgoonis lendasid taarakastid ette välja. Kuna autol tuli kõigepealt kabiin üles tõsta, võttis juba see omajagu aega. Kaks naist pidasid oma auto minu suitseva furgooni juures kinni ja küsisid, mis juhtus. Ma olin nii ähmi täis, palusin neil ruttu päästeteenistusse helistada,» kirjeldas autojuht, kes oma nime ei soovinud avaldada.

«Sealt öeldi, et Valjala päästjad jõuavad kohale poole tunni pärast. Küsisin naiste autost tulekustutit. Naised ütlesid, et nad ei tea, kas see töötab ja kuidas töötab. Kui olin ka selle tühjaks lasknud, tuli veel üks sõiduauto ja andis ka oma tulekustuti. Kolmest tulekustutist jäi väheks, siis võtsin kähku furgoonist ettejuhtuvad liitrised õllepudelid ja pritsiva õllega sain tule kustutatud,» kirjeldas mees.

Hiljem selgus, et auto mootori kollektori tihend oli läbi läinud ja mootori katte põlema süüdanud. Kiiresti tegutsedes suutis autojuht auto päästa, järgmisel nädalal saab sellega ehk taas õlut vedada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles