Iraani president: Jeesus saabub varsti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmud Ahmadinejad
Mahmud Ahmadinejad Foto: SCANPIX

Iraani president Mahmud Ahmadinejad pidas eile ÜRO peaassambleel kõne, milles süüdistas lääneriike tuumarelvaga ähvardamises.

Oma kõnes võttis president teemaks ka usu, edastab AFP.

Ahmadinejadi arvates püüab lääs painutada erinevaid riike ja rahvaid oma tahte alla.

«Harimatud sionistid ohustavad Iraaki, see on kindel,» lausus Ahmadinejad.

Karmist retoorikast hoolimata oli Ahmadinejadi seekordne kõne siiski pehmem kui ta varasemad kõned.

Iraani president lõpetas oma kõne religioosse teemaga. Ahmadinejadi sõnul saabub islami 12. imaam Muhammad Al-Mahdi lähiajal Maale tagasi koos Jeesusega.

Messiate tagasipöördumine aitab inimkonnal püsima jääda ning uut elu alustada.

USA boikoteeris Ahmadinejadi eilset esinemist ning Iisraeli esindajad ei olnud seda kuulamas juutide vaba päeva tõttu.

New Yorgis asuva ÜRO hoone ette oli Ahmadinejadi kõne ajaks kogunenud protestijaid, kes protesteerisid nii Iraani presidendi seisukohtade  kui Iraani tuumaprogrammi vastu. Samuti olid kohal Iisraeli pooldajaid.

Enne esinemist provotseeris Ahmadinejad talle omasel viisil Iisraeli ja USAd. Ta sõnas, et ta ei muretse Iisraeli ähvarduste pärast rünnata Iraani tuumajaamu  ja tuumauuringute keskusi.

Iraani president tõdes, et Iisrael on kunstlikult loodud riik, millel ei ole Lähis-Idas ajaloolist tausta. Selle tõttu tuleks Iisrael hävitada.

Iisrael, USA ja teised lääneriigid mõistsid selle seisukoha hukka.

Ahmadinejad kõneles ÜRO peaassamblee ees Iraani presidendina viimast korda. Iraanis toimuvad järgmisel aastal presidendivalimised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles