Viljandimaal avastati salaviina käitlemispaigast üle 4000 liitri alkoholi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet.

Maksu- ja tolliameti Lääne ja Lõuna liikuvkontrollitalituse töötajad kontrollisid eelmisel nädalal vihjeinfo alusel võimalikku salaviina käitlemise kohta Viljandimaal. Kontrolli käigus avastati 4762 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku.

Vedelik leiti erinevate suurustega mahutitest ja kanistritest ning 3299 pooleliitrisest pudelist. Suuremal osal pudelitest oli peal etikett Saunalahden Viina.

Samuti avastati suur kogus pudelietikette, korke, tühje pudeleid ja erineva suurusega tühje kanistreid. Viina margi järgi otsustades oli kaup mõeldud Soome illegaalsele turule.

Lääne maksu- ja tollikeskuse liikuvkontrollitalituse juhataja Kunnar Kerese sõnul tabati salaalkoholi tootmiskoht, kust illegaalse alkoholiga kaubeldes jääb riigile aktsiis tasumata. «Lisaks võib sellise vedeliku tarbimine kahjustada inimese tervist, mistõttu ei ole salaalkoholi ostmine ja tarbimine soovitatav,» hoiatas Keres.

Alkoholilõhnaline vedelik peeti kinni ja suunati ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles