Paet: viisavabadus Taiga arendaks turismisuhteid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Eesti sõlmis Taiga topeltmaksustamise vältimise lepingu ning kultuuri- ja hariduskoostöökokkuleppe. Välisminister Urmas Paet kordas kohtumisel ettepanekut, et Tai kehtestaks Eesti kodanikele viisavabaduse.

Välisminister Urmas Paet ütles New Yorgis kohtumisel Tai välisministri Surapong Tovichakchaikuliga, et Eesti soovib Taiga tihedamat koostööd nii poliitiliste kontaktide, majanduskoostöö kui ka turismi vallas.

Eesti ja Tai välisminister kirjutasid New Yorgis alla Eesti ja Tai topeltmaksustamise vältimise lepingule ning kultuuri- ja hariduskoostöökokkuleppele.

Eesti välisminister kordas kohtumisel Tai kolleegile ettepanekut, et Tai kehtestaks Eesti kodanikele viisavabaduse.

«Turismisuhete arengule aitaks kaasa võimalus Eesti kodanikel viisavabalt Taisse siseneda,» ütles ta.

Eesti soovib Taiga sõlmida ka lennundusalase koostöö kokkuleppe.

Paeti sõnul ootab Eesti Tai delegatsiooni Tallinnasse poliitilistele konsultatsioonidele. «Oleme Taisse määranud ka Tallinnas resideeriva suursaadiku,» lisas ta.

Eesti ja Tai välisminister rääkisid kohtumisel ka koostööst ÜROs ning teineteise kandidatuuride toetamisest. «Loodame Tai toetusele Eesti kandidatuurile 12. novembril New Yorgis toimuvatel inimõiguste nõukogu valimistel,» sõnas Paet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles