NATO kindral: 80 protsenti Afganistanist on vägivallast vaba

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani sõduri padrunivöö
Afganistani sõduri padrunivöö Foto: SCANPIX

NATO kõrge komandöri sõnul on 80 protsenti Afganistanist vägivallavaba, kuid riigi lõuna- ja idaosas käib endiselt vaenutegevus, mida õhutavad Pakistanist tulevad võitlejad.

«Julgeolekuprobleemid või vägivald ei mõjuta umbes 80 protsenti Afganistani territooriumist ja elanikkonnast,» ütles kindralleitnant Olivier de Bavinchove usutluses AFP-le.

«Samas valitseb julgeoleku osas erinevate regioonide ja piirkondade vahel tohutu kontrast,» ütles NATO Rahvusvaheliste Julgeolekutagamisjõudude (ISAF) staabiülem Bavinchove.

Tema väited on vastuolus ÜRO avaldusega, et august oli Afganistani tsiviilelanikele viimase viie aasta veriseim kuu - hukkus 374 ja vigastada sai 581 inimest.

«Meil on riigi ida- ja lõunaosas rindetsoonid, kus vaenutegevus on päris aktiivne, suurema osa ajast väga lokaliseeritud, kuid mida toetavad peamiselt Pakistanist tulevad võitlejad,» lisas Bavinchove.

Kabul heidab Islamabadile ette, et see ei takista mässuliste sissevoolu oma rahututelt hõimualadelt, Pakistan seevastu väidab, et Pakistani Taliban kasutab varjupaiku Afganistanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles