Kabrits kustutas Vikipeedia artiklist elamislubade skandaali

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Toomas Huik

Siim Kabrits kustutas ennast tutvustavast Vikipeedia artiklist lõigu elamislubade skandaali kohta ning viited vanadele artiklitele.

Täna kella poole kaheteist paiku muutus Kabritsat tutvustav artikkel Vikipeedias veidi lühemaks. Lisaks väiksematele korrektuuridele kadus täielikult järgmine lõik:

«Novembris 2011 paljastas ETV saade Pealtnägija, et Kabritsa firmale kuulub 1/3 korterist Tallinnas Kooli 1/3, kuhu on registreeritud 147 jõuka Venemaa ja Valgevene kodaniku firmad. Kabrits eitas oma seotust Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi äriga, kus pakuti Vene miljonäridele teenust hõlbustatud korras elamisloa taotlemiseks fiktiivse äriühingu abil.»

Lisaks oli viidete alt eemaldatud link 1999. aasta 16. oktoobri Postimehe artiklile «Valimissõda Karksis niisutab viinakahtlus» ning Delfi artiklile «Kes on Siim Kabrits, elamislubade skandaali kolmas osaline?»

Lõik elamislubade kohta ja viited on tänu Vikipeedia kasutajatele praegu taas artiklis olemas. Erinevusi varasema ja päeval muudetud redaktsioonide vahel saab vaadata siit.

Kabrits tunnistas Postimehele, et kustutas elamislubade skandaali lõigu ise. Küsimusele, mis oli lõigu kustutamise põhjus, vastas Kabrits, et ta lihtsalt parandas teksti ja pole veel täpselt mõelnud, kuidas see seal olema peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles