Lang asub kohtumenetluses vohava bürokraatiaga võitlema

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Justiitsminister Rein Lang moodustas täna töörühma, mille ülesandeks on välja selgitada bürokraatlikud elemendid kohtumenetluses ja teha ettepanekud nende likvideerimiseks.

Justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku sõnul esineb tänases menetlusprotsessis paraku selliseid elemente, mis ei oma erilist sisulist tähtsust, ent nõuavad nii kohtult kui ka menetluse osapooltelt arvestatavaid aja- ja jõukulusid, teatas justiitsministeerium.

«Töörühma ülesandeks ongi välja selgitada ja kõrvaldada sellised menetlusseadustike lüngad ja normid, mis sunnivad asjaosalisi teostama ebaproportsionaalselt ressursimahukaid või vähese sisulise tähtsuse või praktilise kasuga protseduure,» selgitas ta.

Aavik kinnitas, et kohtumenetluse tõhusamaks muutmiseks töötatakse välja vastavad seadusemuudatused, mis aitaksid kohtuasjade menetlemist muuta kiiremaks ja tõhusamaks.

Töörühm analüüsib peamiselt tsiviil-, halduskohtu- ja kriminaalmenetluste norme, kuid võib ettepanekuid teha ka muude menetluste, nagu näiteks pankrotimenetluse kohta.

Lisaks Justiitsministeeriumi ametnikele koosneb töörühm kohtumenetluse praktiliste probleemidega kursis olevatest õigusteadlastest, eelkõige kohtunikest.
Töörühm peab oma töö lõpetama 1. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles