Tööandjad: töölepingu seaduse edasilükkamine toob pankrotilaine

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjad matavad töölepingu seaduse jõustumise edasilükkamise mõtte maha.
Tööandjad matavad töölepingu seaduse jõustumise edasilükkamise mõtte maha. Foto: SCANPIX

Tööandjate keskliit ei pea ametiühingute keskliidu ettepanekut uue töölepingu seaduse edasilükkamise osas realistlikuks ja kutsub ametiühinguid üles mõtlema selle tagajärgedele tööturul.


Ettevõtjad on uue töölepingu seaduse peatsele jõustumisele lootes üritanud töökohti igal võimalikul juhul säilitada, piirates sellega oluliselt niigi kõrget tööpuuduse taset ja töötukassa väljaminekuid. Töölepingu seaduse edasilükkamine toob kindlasti kaasa ulatusliku pankrotilaine, kuna reservid, millest maksta koondamishüvitisi, on kulunud jooksvateks palkadeks ja maksudeks.

«Pankrotilaine võib paljude arvates olla kiireim tee majanduslanguse põhja saavutamiseks, kuid selle mõju tööhõivele on ränk. Uue töölepingu seaduse edasilükkamisel võib Eestit aasta lõpuks ähvardada 25 protsendine tööpuuduse tase,» ütles tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles