Scoutspataljon naaseb Lätist õppuselt Teraskilp

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Scoutspataljoni õppus Lätis Adaži polügonil.
Pildil on Scoutspataljoni õppus Lätis Adaži polügonil. Foto: Raigo Pajula

Homme hommikust keskpäevani liiguvad teekonnal Ikla-Paldiski Adaži polügoonilt koju pöörduvad kaitseväe sõidukite kolonnid.

Esimene 25-sõidukiline kolonn jõuab Ikla kaudu Eestisse kell seitse, teine jõuab Iklasse pool tundi hiljem ja kolmas kell kaheksa, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Sõjaväemasinad kasutavad liikumiseks Pärnu-Ikla ja Paldiski maanteed, Pärnust möödutakse ringtee kaudu. Viimane kolonn jõuab Paldiskisse keskpäeval.

Kolonne julgestavad politsei ja sõjaväepolitsei. Sõidukid peatuvad Iklas, Uulus ja Orgital. Vajadusel tehakse lisapeatusi, et tavaliiklejaid mööda lasta. Sõidukite kiirus on kuni 60 kilomeetrit tunnis ja pikivahed kuni 100 meetrit.

Lätis Adažži polügoonil korraldatud õppus Teraskilp oli järgmisena Afganistani suunduva kontingendi viimane suurem õppus. Selle eesmärgiks oli harjutada lahinglaskmist kõikidest jalaväekompanii Estcoy-15 käsutuses olevatest tulirelvadest nii jao, rühma kui kompanii suuruste üksustega.

Õppus kulmineerus esmaspäeval pataljoni lahinglaskmisega, kus lisaks Estcoy varustuses olevatele relvadele kasutati ka raketikompleksi Milan ja 120-millimeetrisi miinipildujaid. Sama suure üksusega viisid Eesti kaitseväelased lahinglaskmisi läbi viimati 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles