Sotsiaalminister toetab töölepinguseaduse osalist edasilükkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur toetab uue töölepinguseaduse (TLS) osade rakendussätete edasilükkamist ja töötuskindlustushüvitise maksemäärade tõstmist, et vältida töötukassa raha otsalõppemist.

Pevkur rääkis, et ta ootas eelmise nädala reedeks tööandjate ja töövõtjate omavahelist kokkulepet töötukassa edasiste sammude osas, kuid kokkulepet ta ei saanud.

Esmaspäeval on töötukassa nõukogu, kus töötukassa tutvustab värsket prognoosi ja otsustatakse edasisi samme.

Peaminister Andrus Ansip ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et töötukassa raha võib muutusi tegemata lõppeda juba sel aastal. Möödapääsmatu abinõuna märkis valitsusjuht uues töölepinguseaduses sätestatud hüvitiste paketi edasilükkamist.

Pevkuri sõnul on kõige tõenäolisem, et töölepinguseaduse osa rakendussätteid lükkub edasi ja samal ajal tõstetakse töötuskindlustushüvitise maksemäära.

Pevkur märkis, et tööandjad ja ametiühingud peavad kokkuleppele jõudma nii kiiresti kui võimalik, et parlament saaks seaduse ära muuta.

Töötuskindlustushüvitise maksemäära kinnitab või jätab kinnitamata valitsus, ettepaneku esitab töötukassa. 1. juulist tõuseb töötuskindlustushüvitise maksemäär 1,5 protsendini, seaduse järgi on võimalik seda tõsta kolme protsendini.

Töötukassa nõukogu esimees ja Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga ütles neljapäeval, et töölepinguseaduse jõustumine 1. juulil nullib riigi senised pingutused eelarvepuudujäägi hoidmisel rangete Maastrichti kriteeriumide raames.

Ansip nõustus, et töötukassa suur puudujääk seaks ohtu Maastrichti kriteeriumide täitmise.

Eesti Tööandjate Keskliit seaduse edasilükkamisega ei nõustu ning märkis, et see vallandaks pankrotilaine.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles