Ilves: koostöö innovatsiooni alal ühendab omavalitsusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Margus Ansu

«Innovatsioon puudutab ka kõige väiksemaid omavalitsusi, kuid selge on see, et igal omavalitsusel ei ole mõistlik välja arendada unikaalset e-teenindussüsteemi,» ütles president Toomas Hendrik Ilves täna Kadriorus kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua kokkusaamisel.


«Tihti pole väikesel omavalitsusel arendustööks piisavalt ressursse - seda näitab ainuüksi omavalitsuste veebilehekülgede äärmiselt erinev tase,» tõi riigipea välja.

President Ilvese sõnul peaksid omavalitsused tegema ühtsete arendusprojektide kaudu koostööd maakondade ja omavalitsuste üleselt ning kaasates ka ettevõtjaid. «Kodanik ootab tihti kiiremat ja paindlikumat teenindust, kui tema koduvald pakkuda suudab,» märkis riigipea, «seepärast tuleb siin riigi ja omavalitsuse jõud ühendada.»

Ümarlaua arutelu osas puudutati ka haldusreformi teemat. Ilves märkis, et selle möödapääsmatu reformi läbiviimisse tuleb kindlasti kaasata omavalitsusjuhid. «Kõik mõistavad omavalitsuste ühinemise või liitumise vajalikkust, kuid selle läbiviimist ei saa juhtida üksnes riiklikul tasandil. Omavalitsuse tugevusi ja nõrkusi tunnevad nende juhid kõige paremini,» lisas ta.

Kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua töökoosolekul esines ka riigikogu liige Hannes Astok ettekandega, kuidas aitavad tehnoloogilised lahendused omavalitsustel tõhusamalt valitseda. Tapa abivallavanem Teet Koitjärv tutvustas e-teeninduse toimimist Tapa vallas.

Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaud koosneb maakondlike omavalitsusliitude ja nende katusorganisatsioonide esindajatest. Ümarlaua ülesandeks on kujundada riigipeale soovitusi regionaalarengut puudutavates küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles