Scoutsrännaku võitja läbis 30 km kolme tunniga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutsrännaku võitja Toomas Loho.
Scoutsrännaku võitja Toomas Loho. Foto: Kaitseväe peastaap

Tänavuse scoutsrännaku võitis Toomas Loho, kellel kulus rasket seljakotti tassides 30 kilomeetri läbimiseks veidi enam kui kolm tundi.

Scoutspataljoni korraldatud võistlusel scoutsrännakul osales täna üle 850 inimese, teatas kaitseväe peastaap.

Võistluse juhendi kohaselt peavad osalejad läbima marsruudi kandes 15 kilogrammi  raskust kohustuslikku varustust. Kaitseväelastel kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kilogrammi raskune seljakott, samuti peavad kaitseväelased rännaku läbima vormis.

Rännaku võitnud Toomas Loho läbis 30-kilomeetrise distantsi ajaga 3 tundi ja 8 minutit.

Loho sõnul on scoutsrännak meeldiv traditsioon, millest ta on juba mitmel
korral osa võtnud. Scoutsrännak on olnud talle esimeseks pikemaks võistluseks, mis avab aktiivse spordiaasta. «Nii heal scoutsrännaku rajal ei ole mina veel võistelnud. Ilmataat soosis meid täna kindlasti,» lisas ta.

Tänavu oli osavõtjaid nii kaitseväest, Kaitseliidust, naiskodukaitsest, noorkotkastest, kodutütardest, päästeametist, piirivalvest, maksu- ja tolliametist, politseist ja sisekaitseakadeemiast. Vähemalt kolmandik osavõtjatest olid tsiviilisikud. Üks osavõtja oli ka Suurbritanniast.

Scoutsrännak on pühendatud Scoutspataljoni taasloomise aastapäevale ning viiakse läbi Pakri poolsaarel. Rännakut korraldati sel aastal kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles