Arstid Brüsselisse viinud Tarand: see on minu panus streiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ida-Tallinna keskhaigla mitukümmend tervishoiutöötajat kaheks päevaks Brüsselisse kutsunud eurosaadik Indrek Tarand ütles, et tegu on tema panusega meedikute streiki.

Õhtuleht kirjutas täna, et Tarandi abikaasa käis mullu Magdaleena üksuses taastusravil ning eurosaadikule avaldas see nii sügavat muljet, et ta kutsus terve osakonna tänutäheks europarlamendiga tutvuma.

Tarand ütles Brüsselis Postimehele, et Euroopa Parlamendi külaliste programmi raames võib iga saadik kutsuda endale aastas kuni 110 külalist. Enda sõnul on ta küllakutseid jaganud lähtuvalt üldisest huvist. «Siin ei ole reeglit, millised need inimesed peavad olema. Olen üldiselt proovinud lähtuda põhimõttest, et ma fokuseerin selle meetme Eesti nendele inimestele, kes ise väga ei kipu igapäevaselt reisima,» lausus ta.

Tarandil oli enda sõnul tänavusest piirarvust täitmata nii palju kohti, et sai külla kutsuda ka Ida-Tallinna keskhaigla tervishoiutöötajaid, kes viibivad Brüsselis täna ja homme. «Mul on alati selline poliitika olnud – olgu siis lasteaiast või mõnest vallast, mul on siin erinevaid gruppe käinud –, et selle grupi ikkagi teevad need inimesed ise. Mina nimeliselt ette ei kirjuta,» ütles ta.

Tema sõnul on loomulik, et tal on kutsutavate gruppidega ka mingi isiklik suhe. «Kuna mina isiklikult Euroopa Parlamendi liikmena saan kedagi kutsuda, siis ma adresseerin neid kutseid vastavalt sellele, mida ma oma eluteel näen. Aga kui te tahate oma küsimuses vaikimisi teada saada, kas ma ostan sellega mingit hüve, siis ei, ei osta,» kinnitas Tarand.

Ta kordas, et ei näe pahatahtlikku seost küllakutse ja tema naise ravimise vahel. «Jah, tänu sellele ma sain tuttavaks nende inimestega, muidu ma poleks neid teadnud. Selline suhe on tõesti, aga me ei osta sel kombel tervishoiuteenust, see on lihtsalt minupoolne väike panus arstide ja meditsiiniõdede streiki,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles