IRL: lahja alkoholi aktsiisitõus väärib kaalumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: SCANPIX

IRLI esimees, kaitseminister Urmas Reinsalu ütles, et erakonna arvates tasuks kaaluda täna välja käidud ideed tõsta tervishoiu rahastamise parandamiseks lahja alkoholi aktsiisi.

Reinsalu kutsus Haiglate liidu ja Arstide liidu esindajaid üles läbirääkimisi intensiivistama, et esimesel võimalusel kokkuleppele jõutaks. Täna liitude vahelised viis tundi kestnud läbirääkimised tulemusi ei andnud, mistõttu on järgmisel nädalal oodata streigi laienemist.

«Inimlik ja vastastikku austav dialoog on lähtealus kokkuleppele jõudmiseks,» ütles Reinsalu. «IRLi sõnum on, et töötingimuste kokkuleppe saavutamise järel oleme valmis tõsiselt panustama tervishoiukorralduse arutellu ning pakume välja oma ettepanekute paketi. Loodan, et kõiki ettepanekuid kaalutakse sisuliselt.»

«Toetan Margus Tsahkna ettepanekut töövõimetushüvitiste väljaviimiseks haigekassa eelarvest. Samuti arvan, et tänane terviseühenduste ettepanek lahja alkoholi aktsiis üle vaadata väärib kaalumist,» rääkis IRLi juht

 «Üks asi on järgmise aasta kollektiivlepingu tingimused, mille üle peetakse hetkel läbirääkimisi. Teine asi on meie tervishoiu korraldus, patsientide ravi ja tervishoiutöötajate töökeskkond,» lisas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles