Taliga: töötukassa reservid ei saa aasta lõpuks otsa

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga.
Harri Taliga. Foto: Peeter Langovits

Ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga hinnangul võiks töölepingu seaduses praegu aja maha võtta ning asuda kirjutama uut seadust.

Taliga sõnul on uue töölepingu seadusega seoses tulnud välja terve rida probleeme. «Paljudest sätetest saadakse väga erinevalt aru ja selge on see, et tänasel päeval see tekst suunab tööandjaid ja töötajaid vaidlema ning kohtusse,» rääkis Taliga ETV saates «Terevisioon», vahendasid ERR Uudised.

«Aga see ei tohiks ju olla selle seaduse mõte ja eesmärk, mida rakendatakse iga päev sadade tuhandete inimeste suhtes,» toonitas ta.

Taliga hinnangul vajaks seadus kindlasti ümbertegemist. «Algusest peale oli selge, et sellel seadusel on omad kulud, aga ametiühingute keskliidu sõnum oli selge, et oleme nõus muudatustega, kui arvestatakse ka töötajate huve,» tuletas ta meelde.

Harri Taliga sõnul ei vasta tõele peaminister Andrus Ansipi väide, et töötukassa reservid on suure tõenäosusega aasta lõpuks otsas.

«Esiteks, peaminister eksib või valetab, kui ta ütleb, et töötukassa reservid oleks aasta lõpuks otsas. Töötukassal oli aasta algul kolm miljardit krooni reserve ning täna on seis selline, et iga kuu on väljamaksed veidi rohkem kui 200 miljonit. Nii et paremagi arvestuse juures ei saa kindlasti reservid aasta lõpuks otsa,» rääkis Taliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles