Jõgeval peavad mudilased lõunauinakut põrandal tegema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Jõgeval koliti Karikakra lasteaiast juba möödunud sügisel lapsed välja, et hoone lammutada ning nüüd tegutseb lasteaed koolimaja ruumides, kus pole mudilastele sobivaid tingimusi – näiteks lõunauinakut peavad lapsed põrandal tegema.

Lammutamist ootava hoone on vallutanud kohalikud noored, kes seal joomas ja pidutsemas käivad, vahendas «Reporter».

Karikakra lapsed on aga juba teist sügist ajutisel pinnal – Jõgeva Ühisgümnaasiumi klassiruumides, kus pole neile sobivaid tingimusi. Alguses lubati vana maja kiiresti lammutada ja selle asemele uus ehitada, mistõttu lasteaed nõustuski ajutiste ruumidega. Lasteaia direktor Mare Suviste ütles, et maja on neile sobimatu, kuna on kooli jaoks ehitatud ja klassides ollakse hommikust õhtuni.

«Muidugi me saame õues käia. Meil ei ole oma territooriumit, me kasutame neid staadioneid. Meil on oma nurgad, kus me käime mängimas. Me peale olema ühes klassiruumis terve rühmaga ja töö kannatab,» rääkis ta.

Lapsevanem Monika Poll leiab, et kohalik võim on raha valesti kasutanud, korraldades näiteks naiste tantsupeo ja muid kultuuriüritusi. «Väga tore ja väga meeldiv, aga mina leian, et lapsed kannatavad selle arvelt,» ütles ta. «Ma arvan, et need rahad oleks võinud teisiti paigutada või siis võrdsemalt.»

Jõgeva linnapea Kalmer Lain kinnitab aga, et probleem pole mitte rahas, vaid segadustes esmalt lasteaiahoonet lammutama ja uut ehitama pidanud firmaga. Ta kinnitas, et töö algab juba sel aastal, sest eelmisel reedel sõlmis linnavalitsus lepingu YIT Ehitusega ja järgmisest õppeaastast saavad lapsed uude lasteaeda minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles