Kvaliteetajakirjanduse lipulaevad koondavad töötajaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Timesi peakontor.
New York Timesi peakontor. Foto: AFP / Scanpix

Kahaneva tiraaži, väheneva reklaamitulu ja USAst alguse saanud ülemaailmse finantskriisi tõttu raskustesse sattunud Ühendriikide kvaliteetpäevalehed The New York Times ja Washington Post koondavad töötajaid ja kärbivad palku.

New York Times teatas, et nende samanimelisel emafirmal tuleb kärpida kulutusi, muu hulgas ka töötajate palkasid, viie protsendi võrra vähemalt selle aasta lõpuni. Vastutasuks pakub tööandja kümme päeva palgata puhkust. Raskustesse sattunud meediaettevõte koondab ka sada inimest, kes pole siiski ajakirjanikud, teatas Bloomberg.

Kokkuhoiupoliitika puudutab ka meediakontserni teisi ettevõtteid. Näiteks peavad veebikeskkonna About.com ja kohalike väljaannete töötajad vähemalt selle aasta lõpuni leppima 2,5-protsendilise palgakärpega ning viiepäevalise palgata puhkusega.

Möödunud aasta lõpus töötas New York Timesi emafirmas 9346 töötajat, kuid ettevõtte 30,3 miljoni dollari suuruse aastakahjumi tõttu peavad omanikud langetama ebapopulaarseid otsuseid.

Reklaamimüügi vähenemise tõttu on raskustesse sattunud ka teine Ühendriikides ilmuv päevaleht Washington Post, kelle mullune tegevuskahjum ulatus 25 miljoni dollarini.

Washington Posti juhtkond on teatanud, et pakub 50 aastastele ja vanematele töötajatele, kes on väljaandes töötanud kuni viis aastat, väljaostmist või varajast pensionile minekut, vahendas AFP.

Washington Posti esindaja lisas, et möödunud aastal kasutas seda võimalust 231 töötajat ning praegu töötab toimetuses 700 inimest.

Viimastel nädalatel on pidanud kaks pikka ajalooga Ühendriikide väljaannet oma uksed sulgema. Tegevuse lõpetas Colorado osariigis Denveris ilmunud tabloidpäevaleht Rocky Mountain News ja Washingtoni osariigis välja antud kvaliteetleht Seattle Post-Intelligencer. Täna ilmub aga väljaande The Christian Science Monitor viimane paberväljaanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles