Kallas peab Michali hoiakut mõistetavaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni asepresident ja Reformierakonna auesimees Siim Kallas ütles Postimehele antud intervjuus, et igal inimesel peab olema võimalik end kaitsta ja seetõttu on ka erakonna rahastamisskeemide uurimiseks algatatud kriminaalmenetluses kahtlustuse saanud justiitsminister Kristen Michali hoiak mõistetav.

Küsimusele, kas Michalist võib veel kunagi saada Reformierakonna juht, vastas Kallas, et praegu on raske öelda, kellest võib erakonna esimees saada. Küll märkis Kallas, et Michal, kes on olnud nii peaministri büroo juht kui erakonna peasekretär, on olnud tema üks lähemaid kaastöölisi.

«Minu juurest läks kord üks inimene töölt ära, kellest tõtt-öelda soovisingi lahti saada. Ta sai uue töökoha, kust saadeti mulle ankeet ja küsiti erinevaid küsimusi. Viimane neist – kas te võtaksite ta tagasi? Vingerdasin vastusega,» rääkis Kallas. «Aga kui siiralt küsida, kas Kristen Michal kui töötegija on minu jaoks endiselt väärtuslik, siis – jah, ta on. Ta on väga usaldusväärne, ta on väga hea administraator ja mul on koostööst temaga väga head kogemused.»

Reformierakondlase Silver Meikari arvamusloole järgnenud sündmustele viidates ütles Kallas, et selle loo juures võib rääkida poliitilisest vastutusest, aga teine asi on, kui kellegi vastu on algatatud kriminaalmenetlus. Tema sõnul on need kaks täiesti erinevat asja. «Küsimus on inimese saatuses. Inimene peab saama end kaitsta, kui ta on veendunud, et tal on õigus. Seetõttu on Michali hoiak mõistetav,» lisas ta.

Intervjuud Siim Kallasega loe Postimees Plussist või Postimehe tänasest paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles