Vene politoloogid peavad Putinit maailma üheks kogenumaks poliitikuks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin on Vene politoloogide arvates maailma üks kõige kogenumaid poliitikuid.
Vladimir Putin on Vene politoloogide arvates maailma üks kõige kogenumaid poliitikuid. Foto: SCANPIX

Vene politoloogide hinnangul suureneb president Vladimir Putini roll rahvusvahelisel areenil iga aastaga ja seda proportsionaalselt Venemaa positsioonide tugevnemisega alates 2000. algusest.

Samas märkisid eksperdid, et rida lääneriike on säilitanud Putini suhtes valvsa hoiaku, ajades muu hulgas siseasjadesse «mittesekkumise poliitikat».

Fondi Politika juht Vjatšeslav Nikonov rääkis RIA Novostil, et Putin on üks kõige kogenumaid poliitikuid maailmas ja tema arvamusest sõltub väga palju. BRICS grupi riikide (Brasiilia, Venemaa, India, Hiina ja LAV) seas on Vene presidendi arvamus üks kaalukamaid ja olulisemaid, kinnitas Nikonov.  

Ka fondi Strategija-2020 juht Mihhail Remizov on veendunud, et Putin on üks kogenumaid poliitilisi liidreid, kellega arvestada.   

Politioloog Vladimir Slatinovi arvates on presidendi suur mõju maailmapoliitikas seotud Venemaa positsioonide tugevnemise ja majanduse kasvuga. Putini esimesel ametiajal elas riik läbi majanduskasvu perioodi, siis taastati riigi administratiivne potentsiaal ja täiesti loomulik, et Venemaa roll maailmas suurenes, lisas ta.

Rahvusstrateegia nõukogu peadirektor Valeri Homjakov tõdes, et Venemaa riigipea oleks nii või teisiti kaalukas figuur. «Siin ei pruugi olla asi mitte niivõrd majanduses kui hoopis sõjalistes võimalustes, mida omame,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles