Vilja Savisaar: peaminister Ansip kurnab tööinimest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar..
Vilja Savisaar.. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles, et peaminister Andrus Ansip peab võtma vastutuse ja ametist tagasi astuma, kui uue töölepinguseaduse jõustudes on valitsusel kavas selle hüvitisi puudutav osa edasi lükata.

«Peaministri kavatsus hüvitisi puudutav osa edasi lükata tähendab tööinimestest mitte hoolimist ja nende külmaverelist petmist,» märkis Savisaar.

«Töö kaotanud inimese mure ja toimetulek on peaminister Ansipile võõras. Loodame, et sotsiaaldemokraadid suudavad seekord valitsuses paremini oma seisukohti ja töötajate huvisid kaitsta ega müü end ainuüksi valitsuses püsimise nimel Reformierakonnale maha.»

Savisaar meenutas, et Keskerakonna fraktsioon püüdis kõigi opositsiooni käsutuses olevate võimalustega töölepinguseaduse eelnõu paremaks teha, kuid valitsuserakonnad eelistasid ettevõtjate huve tööinimeste omadele.

«Koalitsioon ei arvestanud meie parandusettepanekuid, millega püüdsime töötajatele
lisaks paindlikkusele ka turvalisust pakkuda,» ütles Savisaar. «Tööandja ja töövõtja huvid pole seaduses võrdselt esindatud. Ja nüüd tahab Ansip sellest vähesestki töötajad ilma jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles