Tapmisega lõppenud allilmatüli osalised astuvad kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas algab esmaspäeval kohtuprotsess kaheksa mehe, nende hulgas ka kohalikus allilmas tuntud Andrei Andrejevi, hüüdnimega Kartina üle, kes olid uurimisandmetel seotud mullu suvel ühelt kohalikult mehelt ebaseaduslikult vabaduse võtmise ning hiljem tema tapmisega.

Tapmisloo alguseks võib uurimisandmetel pidada juhtumit, kus mullu 3. juulil Oru alevi lähistel avas kurjategija ühe mehe pihta tulirelvast tule. Kuulitabamuse saanud kannatanu jõudis helistada oma tuttavale, kes kihutas sündmuskohale ning viis kannatanu autoga haiglasse, kus arstidel õnnestus tema elu päästa.

Politsei alustas tulistamisloo uurimiseks kriminaalmenetlust, kuid kellelegi kahtlustuse esitamiseni ei jõutnud, kuna kohalik allilm jõudis arveteklaarimisega korrakaitsjatest ette. Nimelt andis Virumaa allilmas tuntud 51-aastane Andrei Andrejev koos oma 28-aastase tuttava Aleksandriga 37-aastasele Andreile ja 39-aastasele Dmitrile juhised, kuidas jõuda väidetava tulistajani. Andrei ja Dmitri edastasid juhised 25-aastasele Pavelile, 26-aastasele Andreile ja 29-aastasele Romanile, kes sõitsid mullu 14. juulil oletatava tulistaja juurde ning Andrei ja Roman võtsid temalt vägivalda kasutades vabaduse.

Uurimisandmetel viidi kannatanu 39-aastase Silveri juhitud autoga metsa, kus ta anti üle praeguseks uurimise eest pakku jooksnud Aleksandrile ja allilmas Kartina hüüdnime kandvale Andrejevile. Mehed viisid 30-aastase kannatanu eeluurimisel tuvastamata kohta ning tapsid seal eeluurimisel tuvastamata viisil. Pärast tapmist peitsid nad tema surnukeha ning laipa pole senini leitud.

Politsei jõudis tapmisloole kiirelt jälile ning juba mullu 18. juuli õhtul pidasid korrakaitsjad Andrejevi tapmises kahtlustatavana kinni. Pärast Andrejevi kinnipidamisest teadasaamist keelas 35-aastane Roman 29-aastasel Romanil ning 26-aastasel Andreil tapmisest ja sellega seotud isikute ringist politseile rääkida. Samuti käskis Roman neil end varjata politsei eest.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Andrejev süüdistuse kannatanult koos teise isikuga vabaduse võtmises, kehalises väärkohtlemises ning tapmises. Mullu 18. juulist kuni tänavu 15. veebruarini vahi all viibinud meest ootab kohtus süüdimõistmisel kuni 15-aastane vangistus.

Mullu 29. augustist kuni tänavu 28. veebruarini vahi all viibinud 39-aastane Silver sai süüdistuse kannatanult vabaduse võtmises ning kehalises väärkohtlemises. Andreid (37), Dmitrit (39), Andreid (26), Romani (29), Pavelit (25) süüdistatakse vabaduse võtmises ning kehalises väärkohtlemises, Romani (35) aga süüdistatakse kuriteo varjamises ning ka narkootilise aine väikeses koguses käitlemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles