Kurjategija kodust leiti puskaritehas koos 4000 liitri salaalkoholiga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puskaritehas Ida-Virumaal.
Puskaritehas Ida-Virumaal. Foto: Maksu- ja tolliamet.

Eelmisel nädalal leidsid maksu- ja tolliameti töötajad Ida-Virumaal asuvast elukohast ja sõiduautost 3714 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku koos tootmisaparaadi ja muu vajaliku varustusega.

Tollitöötajad kontrollisid 2. ja 3. oktoobril väärteoasja raames Ida-Virumaal ühte kinnistut, kahte korterit ja kahte sõiduautot. Kinnistul asuvast elumajast avastati kontrollimisel 300 liitrit puhast piiritust, erineva suurusega tünnidest ja kanistritest leiti kokku veel üle 3000 liitri piirituselõhnalist vedelikku.

Majast leiti ka puskariaparaat, mille anumast valati välja 300 liitrit piirituselõhnalist vedelikku. Samuti avastati hoonest jahipüss padrunitega, mille kohta puudus luba.

Ühest sõiduautost leiti neli 5-liitrist kanistrit ja üks 25-liitrine kanister alkoholilõhnalise vedelikuga.

Tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Raul Koppelmaa sõnul tabati salaalkoholi tootmiskoht, kus valmistati alkoholi ette müügiks. «Tegu on ühe suurema illegaalse alkoholi avastusega Ida-Virumaal sellel aastal ja kindlasti jätkavad tollitöötajad puskaritehaste leidmiseks aktiivset tööd,» lisas Koppelmaa.

Alkoholilõhnaline vedelik peeti kinni ja suunati ekspertiisi, kus selgitakse täpsemalt, millega tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles