Romney hurjutas Obama poliitikat Lähis-Idas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney Lexingtonis Virginias.
Mitt Romney Lexingtonis Virginias. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney laitis esmaspäeval peetud olulises välispoliitilises kõnes ametis oleva riigipea Barack Obama poliitikat Süürias ja suhete jahenemist Iisraeliga.

Romney ütles oma kõnes, et USA ja Lähis-Ida on vähem turvalisemad paigad kui Obama ametiaja alguses ning presidendi ebakindlus on süvendanud ebastabiilsust piirkonnas, mis kisendab Washingtoni juhtimise järele.

«President pole suutnud haarata juhtohje Süürias, kus [president Bashar al-] Assadi režiimi väed on viimase 20 kuuga mõrvanud rohkem kui 30 000 meest, naist ja last,» rääkis Romney Virginia sõjaväeinstituudis, lisades, et ülestõusnutel polevat Assadiga sõdimiseks piisavalt relvi.

«Meie liitlast Türgit rünnati. Konflikt ähvardab piirkonna stabiilsust,» viitas vabariiklaste kandidaat eelmise nädala pingetele Ankara ja Damaskuse vahel.

Romney sõnul on Obama siiski mõned asjad õigesti teinud, nagu Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tapmine eelmisel aastal, kuid tervikuna on olukord Lähis-Ida halvenenud.

«Kui me heidame pilgu tänasele Lähis-Idale, kus Iraan on tuumarelvavõimele lähemal kui eales varem, kus konflikt Süürias ähvardab kogu regiooni destabiliseerida, kus vägivaldsed äärmuslased on esile tõusmas, kus Ameerika suursaadiku ja veel kolme inimese surm on arvatavasti Al-Qaeda liitlaste kätetöö, selgub, et piirkonna konfliktioht on suurem kui presidendi ametiaja alguses,» rääkis Romney.

Romney arvates on Valge Maja poliitika Süürias tüüpiline presidendile, kes oma mõju suurendamise asemel armastab «tagareast juhtida».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles