Töötukassa nõukogu täna otsust ei teinud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga.
Ametiühingujuht Harri Taliga. Foto: Peeter Langovits

Töötukassa nõukogu lükkas otsuse tegemise töötuskindlustusmakse kohta edasi kuni uue majandusprognoosi avalikustamiseni.


«Mina küsisin, et kui asi on nagunii hull, et mis siis see edasilükkamine annab, aga laua ümber oli siiski inimesi, kes leidsid, et ootame homse rahandusministeeriumi majandusprognoosi ära ja vaatame, kas läheb veel hullemaks,» selgitas töötukassa nõukogus toimunut selle esimees, ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga.

Ta lisas, et järgmisel koosolekul 20. aprillil peab nõukogu oma otsused langetama ja kui seda ei tehta, tuleb nõukogu laiali saata.

Ametiühingud on juba rääkinud ka üldstreigist. Taliga sõnu on kaks iseasja, kas jutuks on maksemäärad või tahetakse minna kokku lepitud töötlepinguseaduse jõustamise kallale.

«Kui valitsus tahab töölepinguseadust ümber vaadata, peab ta selle ettepanekuga ametlikult välja tulema. Ametiühingud on valmis kõiki ettepanekuid konstruktiivselt arutama, aga kui neid pole, siis pole ka midagi arutada,» lausus Taliga.

Ametiühingud on tema sõnul seda meelt, et kindlasti ei saa uut töölepinguseadust rakendada nii, et tööandjate kohustused vähenevad ja tööövõtjate tagatised ei suurene. «See on täiesti välistatud,» lausus Taliga.

Praegu on töötuskindlustuse maksemäär 0,9 protsenti ning senise kava kohaselt pidi see 1. juulil tõusma 1,5 prot­sen­dile töötaja brutopalgast. Töötukassa juht Meelis Paavel on öelnud, et Eesti Panga jaanuaris tehtud prognoosist lähtudes piisaks praegu töötukassale sellest, kui tõsta töötuskindlustusmaksu 3 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles