Suures maksupettuses süüdistatavad pääsesid kohtust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus lõpetas täna 18 süüdistatavaga suures maksupettuse süüasjas kahe mehe osas menetluse.

Kohtunik Raivo Einula nõustus advokaatide Mare Lusti ja Katrin Koitveri taotlustega ning lõpetas Siim Raidi ja Rein Kallaste süüasjas menetluse, sest nende kuriteod aegusid.

Kuna Raidi kuriteoepisoodid aegusid mullu detsembris ja Kallaste omad jaanuaris, siis tagastatakse Raidile tema poolt kautsjoniks makstud 345 000 krooni ja Kallastele 50 000 krooni.

Kohus jätkab 7. ja 8. aprillil ülejäänud 16 süüdistatava protsessi kohtuvaidlusega.

Eelmisel nädalal tegi kohus vahistamismääruse kogu süüasja võtmetegelaseks peetava Taivo Luige kohta, kuna mees oli esitanud kohtule korduvalt alusetuid arstitõendeid.

Luike ja tema kaaslasi süüdistatakse riigilt alates 1998. aasta novembrist ligi 16 miljoni krooni väljapetmises.

Põhja ringkonnaprokuröri Maria Sutt-Tehveri süüdistuse järgi lõid Luik ning Urve Vatlik, Kallaste ja Raid 1998. aasta novembrist kuni 1999. aasta kevadeni kolm varifirmat, mille abil tehti käibemaksupettuseid kokku ligi viie miljoni krooni ulatuses.

Samuti organiseeris Luik 1999. aasta kevadest alates toonase maksuametniku Jana K.-ga üheksa varifirma asutamise, nendes juhtivatele kohtadele oma tuttavate seadmise abil ulatuslikke käibemaksupettusi.

Maksuamet jõudis pettustele jälile 2000. aasta veebruaris.

Lisaks eelmistele on kohtu all kuritegude erinevates etappides osalenud Kaire Aava, Tiit Laanela, Gersti Soopõld, Raivo Ööpik, Kalev Moppel, Aino Liik, Andres Sotnik, Raivo Toots, Toomas Näär, Andrus Kuuseorg, Mare Sotnik, Nurali Dasdašov ja Tajo Kadajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles